Artteràpia i Dansateràpia

“És jugant i només jugant que el nen o l’adult és capaç de ser creatiu i usar completament

la seva personalitat, i és només sent creatiu que l’individu es descobreix a si mateix”
Donald W. Winnicott. Pediatra, psiquiatra i psicoanalista 

L’Artteràpia i la Dansateràpia ofereixen un tractament continuat i profund que ens ajuda, per una part, a l’acceptació necessària davant de les dificultats emocionals i per una altra, potencia aquelles capacitats (funcionals, socials i emocionals) que encara resten intactes. Ens reconnecten a la vida perquè la vida és un procés de creació constant. 

Un treball terapèutic amb l’art sostingut en el temps, dóna l’oportunitat a la persona de realitzar un recorregut on poder integrar les seves dificultats, sostenir els possibles malestars i convocar les seves energies creadores per tal de seguir essent una persona amb capacitat de desig i de construcció del seu propi camí vital.

Aquest espai d’acompanyament artterapèutic està orientat a persones (infants, adolescents i adults) que estiguin en estat de dificultats expressives, comunicatives, emocionals, conductuals, i especialment on les teràpies verbals no estiguin funcionant. També és un espai per a persones que tenen interès en començar o continuar un procés personal d’autoconeixement.

Les sessions són normalment de 1 hora o 1’5 hores en un espai adequat i íntim. Es convida la persona a posar en marxa les seves capacitats de creació a partir d’algun material (arts plàstiques, fotografia, escriptura, etc.) o del propi cos (dansa, teatre, música). No obstant, no cal experiència artística de cap mena. Alhora, l’artterapeuta acompanya amb respecte i sense judici el procés de creació de la persona, i sosté tot allò que es posa en moviment, fins que la persona pot anar integrant emocionalment allò que li passa i construint (se) el seu present.

Sessions concertades amb entrevista prèvia. 

Artteràpia / Dansateràpia grupal

Un espai grupal de suport i acompanyament artterapèutic personalitzat per al benestar emocional.

             A qui va destinat ?

 • Persones en estat de dificultat emocional, conductual, comunicativa, amb trastorns psicològics, alimentaris, dependències o necessitats especials.
 • Persones que tenen interès en començar o continuar un procés personal d’ auto-coneixement a través de l’ art i en un entorn grupal.
 • Persones que no poden permetre’s econòmicament un acompanyament individual setmanal.
 • Grup mínim 3 persones / màxim 5 persones
 • Cal concertar entrevista prèvia.

             Com ho farem ?

 • L’Artteràpia i la Dansateràpia són disciplines que tenen per objecte la integració emocional en la persona mitjançant allò que n’és més genuí: les seves capacitats de creació.
 • No és necessària cap tipus d’experiència prèvia amb l’art. L’enfocament no està en el coneixement d’una tècnica sinó en el propi procés terapèutic mitjançant aquesta tècnica.
 • No és una psicoteràpia verbal, sinó que la comunicació es dóna fonamentalment a partir de les creacions que es van realitzant. Els llenguatges artístics permeten expressar allò que costa o no pot ser dit verbalment. A més, ofereixen una nova mirada i són ideals per a resignificar allò que ens passa.
 • Personalment, segueixo un mètode multimodal que combina i aprofita les característiques pròpies de diferents llenguatges artístics.
 • El joc creatiu i la improvisació són essencials per tal d’alliberar l’expressió espontània, connectar amb la pròpia autenticitat i a partir d’aquí començar a crear.
 • Les produccions realitzades són de propietat exclusiva i privada de l’usuari/a i ell/ella determina què fer-ne al final de l’acompanyament.
 • L’artterapeuta posa les condicions adequades perquè aquest/a connecti amb la seva capacitat creadora i l’acompanya en el seu procés de creació, tant amb suport tècnic com amb sosteniment terapèutic.
 • En un entorn grupal ens beneficiem del suport del grup alhora que rebem atenció i sosteniment personalitzat per part de l’artterapeuta.
 • En cas de confinament, es continuarà el treball mitjançant la plataforma Zoom.

Horaris :
Setmanal:  dimarts de 11h a 12:30h (90’) i dijous de 11,30 a 13h

Preus :
210€ / trimestre
Possibilitat de pagament fraccionat: 110€ + 100€
Es recomana un compromís trimestral per poder fer un reconegut significatiu per a la persona

 

GRUP ARTTERÀPIA

Testimonis

“Algun cop he sentit l’Àlvaro utilitzar la paraula “niu” per referir-se a les sessions. I això és justament el que estan sent per mi. Les sessions de dansateràpia i artteràpia són el meu petit i nutritiu niu setmanal. Un espai-temps on puc portar qualsevol cosa que m’estigui travessant, escoltar-me, escoltar-la i posar-la en acció a través de l’expressió creativa. Amb el pas dels mesos, estic sentint com aquest niu em proporciona una base. Una xarxa de seguretat i cura sobre la que puc obrir-me i explorar-me sentint-me sostinguda.”  – Coral

“Què portes avui? Aquest és l’inici d’un moment per mi, una pregunta que em convida a observar-me. Sovint comencen així les trobades amb l’Àlvaro i l’espai es torna un espai de confiança, una petita cova on poder donar a llum això que porto, els materials i les propostes son una invitació a donar-li una forma, a donar-li un lloc. D’entrada no sento necessitat de resoldre, ni preocupació per saber, només un espai on manifestar, un espai cuidat i sostingut. Quan puc observar i compartir amb la resta la creació, el símbol, allò que he generat, és el moment en que el que porto pren un sentit, identifico, comprenc… d’aquesta manera trobada rere trobada vaig omplint la meva capsa de troballes, de significats i teixint diàlegs entre ells vaig elaborant respostes i noves preguntes, material de valor que m’ajuda a validar els meus processos personals.” – Ariadna 

 

INSCRIPCIÓ OBERTA

 • Responsable de la recollida de dades: Associació Cultural La Placeta
 • Finalitat: gestionar la teva consulta.
 • Legitimació: el teu consentiment
 • Destinataris: el meu proveïdor de hosting és Cdmon.
 • Drets: tens dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les teves dades.
Álvaro Prats Bertomeu. 
Art/Dansaterapeuta. Membre de l’Associació Professional d’Artterapeutes Grefart. Creador independent, performer, actor i ballarí. Professor de dansa-teatre, performance art i formador en arts aplicades. Col·laborador del Màster Integratiu en Artteràpia de Grefart i la UdG. Graduat en Filosofia i Antropologia. Format en Arts Escèniques amb diferents mestres del Regne Unit. Postgrau en Expressió i Comunicació en la Pràctica Socioeducativa. Màster en Artteràpia per la UVic. 
Álvaro Prats Bertomeu.
Artteràpia/Dansateràpia · Formació en Arts Aplicades a Educació i Salut · Creació escènica
Bcn · Girona· Empordà
692 38 66 36 | www.alvaropratsbertomeu.com