ARTTERÀPIA i DANSATERÀPIA

“És jugant i només jugant que el nen o l’adult és capaç de ser creatiu i usar completament
la seva personalitat, i és només sent creatiu que l’individu es descobreix a si mateix”
Donald W. Winnicott. Pediatra, psiquiatra i psicoanalista


L’Artteràpia i la Dansateràpia ofereixen un tractament continuat i profund que ens ajuda, per una part, a l’acceptació necessària davant de les dificultats emocionals i per una altra, potencia aquelles capacitats (funcionals, socials i emocionals) que encara resten intactes. Ens reconnecten a la vida perquè la vida és un procés de creació constant. 

Un treball terapèutic amb l’art sostingut en el temps, dóna l’oportunitat a la persona de realitzar un recorregut on poder integrar les seves dificultats, sostenir els possibles malestars i convocar les seves energies creadores per tal de seguir essent una persona amb capacitat de desig i de construcció del seu propi camí vital.

Aquest espai d’acompanyament artterapèutic està orientat a persones (infants, adolescents i adults) que estiguin en estat de dificultats expressives, comunicatives, emocionals, conductuals, i especialment on les teràpies verbals no estiguin funcionant. També és un espai per a persones que tenen interès en començar o continuar un procés personal d’autoconeixement.

Les sessions són normalment de 1 hora o 1’5 hores en un espai adequat i íntim. Es convida la persona a posar en marxa les seves capacitats de creació a partir d’algun material (arts plàstiques, fotografia, escriptura, etc.) o del propi cos (dansa, teatre, música). No obstant, no cal experiència artística de cap mena. Alhora, l’artterapeuta acompanya amb respecte i sense judici el procés de creació de la persona, i sosté tot allò que es posa en moviment, fins que la persona pot anar integrant emocionalment allò que li passa i construint (se) el seu present.

Sessions concertades amb entrevista prèvia. 
Contacte: 692 38 66 36 | apratsbertomeu@gmail.com

Álvaro Prats Bertomeu. Art/Dansaterapeuta. Membre de l’Associació Professional d’Artterapeutes Grefart. Creador independent, performer, actor i ballarí. Professor de dansa-teatre, performance art i formador en arts aplicades. Col·laborador del Màster Integratiu en Artteràpia de Grefart i la UdG. Graduat en Filosofia i Antropologia. Format en Arts Escèniques amb diferents mestres del Regne Unit. Postgrau en Expressió i Comunicació en la Pràctica Socioeducativa. Màster en Artteràpia per la UVic. 
Logo Alvaro