Artteràpia i Dansateràpia

“És jugant i només jugant que el nen o l’adult és capaç de ser creatiu i usar completament

la seva personalitat, i és només sent creatiu que l’individu es descobreix a si mateix”
Donald W. Winnicott. Pediatra, psiquiatra i psicoanalista 

L’Artteràpia i la Dansateràpia ofereixen un tractament continuat i profund que ens ajuda, per una part, a l’acceptació necessària davant de les dificultats emocionals, i per una altra, potencia aquelles capacitats (funcionals, emocionals i socials) que encara resten intactes.

A través de la creació ens reconnecta a la vida perquè la vida és un procés de creació constant. 

Un treball terapèutic amb l’art sostingut en el temps, dóna l’oportunitat a la persona de realitzar un recorregut on poder donar lloc i integrar les seves dificultats, sostenir els possibles malestars i activar les seves energies creadores per tal de seguir essent una persona amb capacitat de desigi de (re)construcció del seu propi camí vital.

Aquest espai d’acompanyament artterapèutic està orientat a persones (infants, adolescents i adults) que estiguin en estat de dificultats expressives, comunicatives, emocionals, conductuals, i especialment on les teràpies verbals no estiguin funcionant. També és un espai per a persones que tenen interès en començar o continuar un procés personal d’autoconeixement.

Les sessions són normalment de 1 hora o 1’5 hores en un espai adequat i íntim. Es convida la persona a posar en marxa les seves capacitats de creació a partir d’algun material (arts plàstiques, fotografia, escriptura, etc.) o del propi cos (dansa, teatre, música). No obstant, no cal experiència artística de cap mena. Alhora, l’artterapeuta acompanya amb respecte i sense judici el procés de creació de la persona, i sosté tot allò que es posa en moviment, fins que la persona pot anar integrant emocionalment allò que li passa i (re)construint(se) el seu present.

Sessions individuals concertades amb entrevista prèvia.

 

Artteràpia / Dansateràpia grupal

Un espai grupal de suport i acompanyament artterapèutic personalitzat per al benestar emocional.

             A qui va destinat ?

Persones en estat de dificultat emocional, conductual, comunicativa, amb trastorns psicològics, alimentaris, dependències o necessitats especials.

 • Persones que tenen interès en començar o continuar un procés personal d’ auto-coneixement a través de l’ art i en un entorn grupal.
 • Persones que no poden permetre’s econòmicament un acompanyament individual setmanal.
 • Grup mínim 3 persones / màxim 5 persones
 • Cal concertar entrevista prèvia.

             Com ho farem ?

 • L’Artteràpia i la Dansateràpia són disciplines que tenen per objecte la integració emocional en la persona mitjançant allò que n’és més genuí: les seves capacitats de creació.
 • No és necessària cap tipus d’experiència prèvia amb l’art. L’enfocament no està en el coneixement d’una tècnica sinó en el propi procés terapèutic mitjançant aquesta tècnica.
 • No és una psicoteràpia verbal, sinó que la comunicació es dóna fonamentalment a partir de les creacions que es van realitzant. Els llenguatges artístics permeten expressar allò que costa o no pot ser dit verbalment. A més, ofereixen una nova mirada i són ideals per a resignificar allò que ens passa.
 • Personalment, segueixo un mètode multimodal que combina i aprofita les característiques pròpies de diferents llenguatges artístics.
 • El joc creatiu i la improvisació són essencials per tal d’alliberar l’expressió espontània, connectar amb la pròpia autenticitat i a partir d’aquí començar a crear.
 • Les produccions realitzades són de propietat exclusiva i privada de l’usuari/a i ell/ella determina què fer-ne al final de l’acompanyament.
 • L’artterapeuta posa les condicions adequades perquè aquest/a connecti amb la seva capacitat creadora i l’acompanya en el seu procés de creació, tant amb suport tècnic com amb sosteniment terapèutic.
 • En un entorn grupal ens beneficiem del suport del grup alhora que rebem atenció i sosteniment personalitzat per part de l’artterapeuta.
 • En cas de confinament, es continuarà el treball mitjançant la plataforma Zoom.

Grup Dimarts
Horari: 11h a 13h
Inici trimestre: 20 de setembre
Grup Dijous
Horari: 11:15h a 13:15h
Inici timestre: 22 de setembre

Preus :
240€ / trimestre
Possibilitat de pagament fraccionat: 120€ + 120€
En tant que el primer trimestre inclou dues setmanes de setembre, el preu és 280€.
Es recomana un compromís trimestral per poder fer un reconegut significatiu per a la persona

GRUP ARTTERÀPIA

Testimonis

“Algun cop he sentit l’Àlvaro utilitzar la paraula “niu” per referir-se a les sessions. I això és justament el que estan sent per mi. Les sessions de dansateràpia i artteràpia són el meu petit i nutritiu niu setmanal. Un espai-temps on puc portar qualsevol cosa que m’estigui travessant, escoltar-me, escoltar-la i posar-la en acció a través de l’expressió creativa. Amb el pas dels mesos, estic sentint com aquest niu em proporciona una base. Una xarxa de seguretat i cura sobre la que puc obrir-me i explorar-me sentint-me sostinguda.”  – Coral

“Què portes avui? Aquest és l’inici d’un moment per mi, una pregunta que em convida a observar-me. Sovint comencen així les trobades amb l’Àlvaro i l’espai es torna un espai de confiança, una petita cova on poder donar a llum això que porto, els materials i les propostes son una invitació a donar-li una forma, a donar-li un lloc. D’entrada no sento necessitat de resoldre, ni preocupació per saber, només un espai on manifestar, un espai cuidat i sostingut. Quan puc observar i compartir amb la resta la creació, el símbol, allò que he generat, és el moment en que el que porto pren un sentit, identifico, comprenc… d’aquesta manera trobada rere trobada vaig omplint la meva capsa de troballes, de significats i teixint diàlegs entre ells vaig elaborant respostes i noves preguntes, material de valor que m’ajuda a validar els meus processos personals.” – Ariadna 

Agrair el teu acompanyament respectuós e impecable, que ha permés sortir de la vergonya i
reconèixer aquest espai autèntic i creatiu!!! Gràcies, gràcies, gràcies! Carme

INSCRIPCIÓ OBERTA

 • Responsable de la recollida de dades: Associació Cultural La Placeta
 • Finalitat: gestionar la teva consulta.
 • Legitimació: el teu consentiment
 • Destinataris: el meu proveïdor de hosting és Cdmon.
 • Drets: tens dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les teves dades.

Álvaro Prats Bertomeu
Art/Dansaterapeuta. Artista escènic. Professor de dansa-teatre, performance art i formador en
Arts Aplicades a Educació i Salut. Docent del Postgrau i Màster Integratiu en Artteràpia de Grefart i la Universitat de Girona. Docent del Postgrau en Psicomotricitat Educativa, Moviment i Aprenentatge de la Universitat de Girona. Docent del Postgrau de Terapias de Artes Expresivas,
Trauma i Embodiment de l’Instituto Poiesis. Graduat en Filosofia i Antropologia. Format en Arts
Escèniques amb diferents mestres del Regne Unit. Postgrau en Expressió i Comunicació en la
Pràctica Socioeducativa. Màster en Artteràpia per la UVic. Membre de l’Associació Professional
d’Artterapeutes Grefart